Nyheter

137 vaccinerade klubbar och en delad förstaplats

Antalet vaccinerade klubbar har ökat ordentligt det senaste året vilket har tagit SB&K till en delad förstaplats över förbund med flest vaccinationer.

– Det är mycket glädjande att vi som förbund klättrat upp till toppen! Varje vaccinerad förening bidrar och tillsammans visar vi att budo och kampsport är att räkna med, säger SB&K:s idrottskonsulent Sofia Arnbom som är den som sitter med antidopingfrågor på kansliet.

Många av SB&K:s underförbund ställer numera krav på sina föreningar att vara vaccinerade inför stora tävlingar och mästerskap vilket nu har gett resultat.

– I frågor om doping är det avgörande med kunskap i förebyggande syfte för att undvika doping på grund av okunskap. Kontinuerlig kunskapsspridning och dialog är därför viktig och Vaccinera klubben är ett hjälpmedel för föreningar i sitt arbete att stötta sina medlemmar.

I september är det dags igen för SB&K:s årliga satsning på antidoping, Antidopingveckan. Då hoppas vi kunna presentera mer inspiration och nyttig information för att driva arbetet vidare för en dopingfri budo och kampsport.

Gör Vaccinera klubben!